Община Варна може да получи близо  670 000 лв. по Оперативна

...
Община Варна може да получи близо  670 000 лв. по Оперативна
Коментари Харесай

Варна получава близо 670 000 лв. за две нови социални услуги

 Община Варна може да получи близо  670 000 лева по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “ за откриване на две нови обществени услуги за хора с деменция. Комисията по финанси и бюджет към локалния парламент даде единодушието си общинската администрация да подаде планово предложение по процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ " Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги “.

Средствата ще се употребяват за обзавеждане и съоръжение на двата нови центъра за грижи за лица с друга форма на деменция и техните фамилии, които Варна построи по Оперативна програма " Региони в напредък “. Единият се намира на ул. " Петко Стайнов “ 7 и е с потенциал 40 лица, а другият – в регион " Владислав Варненчик " за 15 души. С европейското финансиране ще се покрие и издръжката на обществените услуги през първата година след стартирането им.

Общата стойност на плана, направен от Община Варна, е 730 755 лева.  От тях безвъзмездната финансова помощ е в размер на малко над 668 000 лева, а съфинансирането от общинския бюджет е до 63 000 лева

Процедурата " Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – даване на новите услуги “ се реализира с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд. Целият бюджет на мярката е 20 млн. лв., като за Варна ръководещият орган е определил оптимален размер на безвъзмездната помощ в размер на 671 000 лв..

На днешното онлайн съвещание съветниците дадоха единодушието си за разпределяне на 25 000 лева за дофинансиране на програмата " Психосоциална поддръжка на лица, подвластни от психоактивни субстанции “, която се организира в УМБАЛ " Света Марина “ в партньорство с Община Варна. В тазгодишния общински бюджет бяха заложени 50 000 лева за осъществяване на програмата, само че за реализиране на по-добри резултати са нужни спомагателни лечебни действия и надлежно повече финансови средства, бе изтъкнато на съвещанието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР